Basiscursus

Een cursus van 4 x 5 uur overdag of 6 x 3 uur in de avond.

In deze cursus maak je een tas van een eenvoudig model dat je zelf vormgeeft. Je bepaalt zelf de maten, de keuze en plaats van de zakken, lange of korte hengsels. De tas is gevoerd en heeft een ritssluiting. In deze cursus komen alle basistechnieken aan bod. Deze cursus is voor iedereen geschikt, ervaring met een naaimachine is niet nodig. Stap voor stap leg ik het uit en doe ik het voor. De groep is klein en iedereen werkt op zijn eigen niveau.

Wil je weten of een bepaald model geschikt is voor de basiscursus, neem dan even contact op.

Er is plaats voor drie personen.

Data 2019:

Maandagavondcursus van 19 tot 22 uur.  Van 7 okt tot en met 11 nov. Nog 1 plaats vrij.

Woensdagavondcursus van 19 tot 22 uur. Van 16 okt tot en met 20 nov. VOL

NIEUW Bij voldoende belangstelling start er een cursus op zaterdag (4 x 5 uur), om de twee weken (jan en feb 2020). Stuur een mail naar studiohoptilburg@gmail.com.

Prijs 280,- exclusief materiaal (leer en fournituren). Je kunt materiaal zelf inkopen of tegen kostprijs aanschaffen bij studio hop. Wel bij de prijs inbegrepen zijn karton, gebruik van alle materialen en gereedschappen, naaigaren, koffie en thee.

De cursus is exclusief lunch, dus lunchpakketje meenemen.

 

Opbouw cursus

Les 1

In de eerste les worden de machine en de gereedschappen uitgelegd. Je maakt dan ook meteen een klein werkstukje, bijv een etui om feeling met het materiaal en de machine te krijgen.

Je maakt een schets van de tas die je wil maken en bepaalt de maten en details. Heb je al leer gekocht, neem dit dan mee, dan kan ik bepalen of het geschikt is voor het model tas. Het is beslist niet nodig om de eerste les al leer bij je te hebben.

Les 2

Je maakt een grondpatroon en deelpatronen in karton. Je verzamelt je fournituren.

Les 3 en 4

Het snijden en monteren van de tas. Stap voor stap voeg je de delen samen tot een tas. Verschillende technieken komen aan bod, zoals schalmen, ritsen, verstevigen. Iedereen werkt in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau.

De inhoud van avondcursus (6 x 3 uur) is hetzelfde als die van de dagcursus (4 x 5 uur)

Aanmelden of meer info: studiohoptilburg@gmail.com of 06 43533520

Er is ook de mogelijkheid tot het volgen van een PROEFLES, je maakt dan een eenvoudig etui in 1,5 uur. De kosten zijn €15,- De eerstvolgende proefles is 28 sep van 10.30-12.00 uur. Graag aanmelden via mail.