Basiscursus

De basiscursus is een kennismaking met verschillende technieken en tassenvormen.

Deze cursus is geschikt voor iedereen, je hebt geen naai-ervaring nodig. Je maakt een klein object (een etui of iets dergelijks) en twee tassen naar keuze. Je werkt naar patronen van Studio HOP. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 3 uur en is exclusief materiaal.  In de schoolvakanties is er geen les. Er is plaats voor vier personen.

De eerste les begint met een oefening (kiezen van het leer, snijden, schalmen, plakken, stikken). Hierna maak je een klein object bijv een etui.

De overige zeven lessen werk je aan twee tassen naar keuze. (Mocht je een tas kiezen met een zeer bewerkelijk binnenwerk met veel zakken dan beperk je je tot 1 tas). Je maakt kennis met verschillende vormen: keersoufflé, shopper, zadeltas of een rugzak. De voorbeelden zijn in het atelier aanwezig. De patronen liggen min of meer vast, je kunt wel variëren met sluitingen, voering, binnenzakken, lengte draagbanden etc.

De prijs van de basiscursus van 8 bijeenkomsten van 3 uur is €350,- Dit is exclusief materiaalkosten. Wel inbegrepen zijn: karton, garen, naaimachinenaalden, holnieten, verstevigingstape en dubbelzijdige tape. En koffie en thee.

Leer, ritsen en fournituren kunnen tegen inkoopsprijs bij Studio HOP aangeschaft worden. Je kunt ook zelf materiaal meenemen of ergens anders aanschaffen.

Als je de basiscursus hebt afgerond kun je inschrijven voor een vervolgcursus, hier maak je zelf een ontwerp en leer je patroontekenen.

DATA: 

Vanaf 31 januari, iedere woensdagochtend, van 9.30 – 12.30 uur (carnavalsvakantie vrij) Update: Er is nog 1 plaats vrij!

20 maart start er weer een nieuwe cursus, op woensdagmiddag van 14 tot 17 uur. Scroll naar beneden voor de data.

Aanmelden of meer info: studiohoptilburg@gmail.com of 06 43533520. 

Er is de mogelijkheid tot het volgen van een PROEFLES, je maakt dan een eenvoudig etui of notitieboekje in 1,5-2 uur. De kosten zijn €25,-.

Eerstvolgende proefles: 11 maart 10.00 – 11.30 uur

Gastenboek
 • Silke 20 oktober 2023
  Op zondag 15 oktober 2023 heb ik samen met mijn moeder een ontzettend leuke, gezellige...
 • Lieke 17 mei 2023
  Samen met collega's een hele fijn en creatieve dag gehad! We konden alles zelf kiezen:...
 • Wilma 15 februari 2023
  Afgelopen zaterdag hebben we een super leuke dag gehad, dochter, schoondochter en ik, in het...
 • Janneke 12 november 2022
  Drie dagen cursus van Paulien. Een klein werkje gemaakt om de leermachine te leren kennen...
 • Stéphanie 6 november 2022
  Ik heb afgelopen weekend samen met een vriendin de 3-daagse cursus tassen maken gevolgd. Het...