Basiscursus & 3-daagse workshop

In deze cursus maak je een tas van een eenvoudig model dat je zelf vormgeeft. Je bepaalt zelf de maten, de keuze en plaats van de zakken, lange of korte hengsels. De tas is gevoerd en heeft een ritssluiting. In deze cursus komen alle basistechnieken aan bod. Deze cursus is voor iedereen geschikt, ervaring met een naaimachine is niet nodig. Stap voor stap leg ik het uit en doe ik het voor. De groep is klein en iedereen werkt op zijn eigen niveau.

Wil je weten of een bepaald model geschikt is voor de basiscursus, neem dan even contact op. Een basiscursus bestaat uit 7 avonden of middagen van 3 uur. In 2023 start er weer een op woensdagmiddag, 11 januari van 14 tot 17 uur.

De 3-daagse workshop is inhoudelijk hetzelfde als de basiscursus en is altijd op vrijdag, zaterdag en zondag. Voor data: scroll naar beneden!

Prijs 315,- exclusief materiaal (leer en fournituren). Je kunt materiaal zelf inkopen of tegen kostprijs aanschaffen bij studio hop. Wel bij de prijs inbegrepen zijn karton, gebruik van alle materialen en gereedschappen, naaigaren, koffie en thee.

De cursus is exclusief lunch.

Opbouw cursus

In de eerste les worden de machine en de gereedschappen uitgelegd. Je maakt dan ook meteen een klein werkstukje, bijv een etui om feeling met het materiaal en de machine te krijgen.

Je maakt een schets van de tas die je wil maken en bepaalt de maten en details. Je kunt ook gebruik maken van aan van mijn tasontwerpen. Dan sla je het patroontekenen over en maakt gebruik van mijn patronen.

Heb je al leer gekocht, neem dit dan mee, dan kan ik zien of het geschikt is voor het model tas. Het is beslist niet nodig om de eerste les al leer bij je te hebben.

Je maakt een grondpatroon en deelpatronen in karton. Je verzamelt je fournituren.

Het snijden en monteren van de tas. Stap voor stap voeg je de delen samen tot een tas. Verschillende technieken komen aan bod, zoals schalmen, ritsen, verstevigen. Iedereen werkt in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau.

Aanmelden of meer info: studiohoptilburg@gmail.com of 06 43533520. 

Er is de mogelijkheid tot het volgen van een PROEFLES, je maakt dan een eenvoudig etui in 1,5 uur. De kosten zijn €20,-. De datum is in overleg.

Gastenboek
 • Janneke 12 november 2022
  Drie dagen cursus van Paulien. Een klein werkje gemaakt om de leermachine te leren kennen...
 • Stéphanie 6 november 2022
  Ik heb afgelopen weekend samen met een vriendin de 3-daagse cursus tassen maken gevolgd. Het...
 • Margot 25 september 2022
  Samen met mijn vriendinnen een heerlijke dag gehad die omvloog. We hebben alledrie een kleine...
 • Yolande 11 juli 2022
  Elk ervaring met Paulien is een plezier! Pre-Corona maakte ik een prachtige tas waar ik...
 • Andy Veelenturf 30 juni 2022
  Een super leuke en productieve dag gehad! We gingen voor een workshop kleine tas en...