Basiscursus & snelcursus

In deze cursus maak je een tas van een eenvoudig model dat je zelf vormgeeft. Je bepaalt zelf de maten, de keuze en plaats van de zakken, lange of korte hengsels. De tas is gevoerd en heeft een ritssluiting. In deze cursus komen alle basistechnieken aan bod. Deze cursus is voor iedereen geschikt, ervaring met een naaimachine is niet nodig. Stap voor stap leg ik het uit en doe ik het voor. De groep is klein en iedereen werkt op zijn eigen niveau.

Wil je weten of een bepaald model geschikt is voor de basiscursus, neem dan even contact op.

Er is plaats voor drie personen. De eerstvolgende basiscursus begint 9 sept 2022, vrijdagmiddag van 14 tot 17 uur.

Er is ook een mogelijkheid om een snelcursus te volgen, 3 dagen achter elkaar 4-5-6 nov 2022, iedere dag van 10.00 tot 16.00 uur) UPDATE deze cursus is volgeboekt, 13-14-15 jan 2023 is er weer een nieuwe snelcursus!

Prijs 315,- exclusief materiaal (leer en fournituren). Je kunt materiaal zelf inkopen of tegen kostprijs aanschaffen bij studio hop. Wel bij de prijs inbegrepen zijn karton, gebruik van alle materialen en gereedschappen, naaigaren, koffie en thee.

De cursus is exclusief lunch.

Opbouw cursus

In de eerste les worden de machine en de gereedschappen uitgelegd. Je maakt dan ook meteen een klein werkstukje, bijv een etui om feeling met het materiaal en de machine te krijgen.

Je maakt een schets van de tas die je wil maken en bepaalt de maten en details. Je kunt ook gebruik maken van aan van mijn tasontwerpen. Dan sla je het patroontekenen over en maakt gebruik van mijn patronen.

Heb je al leer gekocht, neem dit dan mee, dan kan ik zien of het geschikt is voor het model tas. Het is beslist niet nodig om de eerste les al leer bij je te hebben.

Je maakt een grondpatroon en deelpatronen in karton. Je verzamelt je fournituren.

Het snijden en monteren van de tas. Stap voor stap voeg je de delen samen tot een tas. Verschillende technieken komen aan bod, zoals schalmen, ritsen, verstevigen. Iedereen werkt in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau.

De inhoud van de basiscursus (7 x 3 uur) is hetzelfde als die van de snelcursus (3×7 uur). (Voor data scroll naar beneden)

Aanmelden of meer info: studiohoptilburg@gmail.com of 06 43533520. 

Er is ook de mogelijkheid tot het volgen van een PROEFLES, je maakt dan een eenvoudig etui in 1,5 uur. De kosten zijn €20,-. De datum is in overleg.

Gastenboek
 • Yolande 11 juli 2022
  Elk ervaring met Paulien is een plezier! Pre-Corona maakte ik een prachtige tas waar ik...
 • Andy Veelenturf 30 juni 2022
  Een super leuke en productieve dag gehad! We gingen voor een workshop kleine tas en...
 • Josien 24 mei 2022
  We hadden een hele leuke leerzame dag en kwamen thuis met mooie tassen. We hadden...
 • Hans Putker 12 februari 2022
  Ik kreeg de workshop voor mijn verjaardag van m’n zoon en schoondochter. Op 23 januari...
 • Jeanne 23 november 2021
  Vandaag mijn 3e tas gemaakt onder het toeziend oog van Paulien. Het zijn altijd gezellige...